Heinäkuun alkupuoli on ollut vilkasta aikaa talolla: monet muut paikat ja palvelut ovat kiinni, mutta meillä voi käydä koko kesän. Aukiolo on lyhennetty kesällä klo 8-14 välille, koska talolla on iltapäivisin jo yli 30 astetta lämmintä ja muutenkin on hyvä nauttia ulkoilusta ja kerätä aurinkoa varastoon. Uusia tutustujia otamme vastaan 18.8. alkaen.

Tällä viikolla kävimme piknikillä puistossa, eväinä oli pitsaa ja salaattia. Elokuun lehdessä on sitten taas kuvia retkestä. Heinäkuun lopussa käymme Kotkassa päiväreissulla. Kaksi jäsentä on lupautunut järjestämään kauniin sään retkipäiväksi, saa nähdä miten sen kanssa käy..

Elokuussa alettaneen käydä Lohjan kaupungin kanssa keskustelua rahoitusasioista. Viime kuulumiset siltä rintamalta olivat vähän kehnoja, kun kaupunki on vetänyt punakynällä järjestöjen rahoituksia ja irtisanonut kumppanuussopimukset. Ihmetyttää tällainen lyhytpinnainen toiminta: kumppanuussopimus ehti olla voimassa vain muutaman kuukauden, kun se jo irtisanottiin. Lohjan kaupunki on kuitenkin ollut perustamassa klubitaloa ja sitoutunut alun alkaen rahoitukseenkin, mutta nyt "kumppanuus" näyttää olevan pelkkä sana paperilla. Toivoa sopii, että joku saa langan päästä kiinni uudelleen ja ymmärtää klubitalon merkityksen. Olemme toimineet täällä seitsemän vuotta ja jäseniä on 134, mutta vieläkään klubitaloa ei edes mainita Lohjan ja Karviaisen Mielenterveys- ja päihdetyön suunnitelmassa vuosille 2013-2016. Päinvastoin, siellä todetaan mm. että kokemusasiantuntijoita aletaan etsiä alueen yhdistyksistä, vasta keväällä 2015! Tarvitseeko asiantuntijoita oikeasti etsimällä etsiä, kun monet järjestöt ovat olleet mukana esim. KOHO-hankkeessa strategiaa laatimassa ja ihan siinä käden ulottuvilla koko ajan? Toivon hartaasti, että kuntapäättäjät käsittäisivät klubitalon merkityksen ja sen, mitä muut vaihtoehdot tulisivat maksamaan, jos ei muu paina ratkaisuissa kuin raha.

Mette Aatinen, Klubitalon johtaja